Tickets

Op welke dingen moet je letten
STA Travel

 
Het is het handigst om te gaan kijken naar tickets, zodra je gematcht bent aan een gezin. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het boeken van je vlucht en dat zijn de volgende:
 geldigheid van het ticket – als au pair ga je meestal voor een langere periode weg, dus het ticket dat je koopt moet ook voor langer dan 3 maanden geldig zijn. Meestal is nog niet bekend op welke datum je terug gaat en dus is het verstandig om te informeren wat de mogelijkheden zijn om je retourdatum nog te wijzigen.
 Omboeken van het ticket – het kan voorkomen dat er op het laatste moment nog wijzigingen zijn bijvoorbeeld de startdatum, het gezin zegt op het laatste moment af, vrienden gaan trouwen en daar wil je nog bij zijn etc. Het is van belang om te informeren of je ook de heenreis van je ticket nog kan veranderen. Dit komt niet vaak voor, maar het zou natuurlijk vervelend zijn als dit nou net bij jou gebeurt.

Natuurlijk zijn ook zaken als kosten van het ticket, beschikbaarheid van vluchten etc. waar je rekening mee moet houden.

  STA Travel One Account
Via deze link wordt je verbonden met het reisbureau STA Travel. STA Travel is een van de grootste studenten en jongeren reisbureaus van de wereld. Ze werken in meer dan 80 landen en hebben meer dan 400 kantoren wereldwijd. De tickets en diensten die ze aanbieden zijn op maat voor jongeren die willen reizen.

Andere mogelijkheden voor vluchten binnen Europa zijn natuurlijk de budget maatschappijen als Easyjet en Basiq Air, waarbij je ook heel makkelijk alleen een enkele reis kunt boeken. Dit betekent wel dat je maar naar een beperkt aantal locaties kunt vliegen. Onder links vind je diverse mogelijkheden om online te kijken naar vluchten. Hierbij is het wel van belang om te kijken naar de voorwaarden die ervoor gelden in verband met het eventueel wijzigen.

Voor Au pair in America hoef je zelf niets te regelen; je vlucht zit erbij in en wordt voor je geboekt zodra je gematcht bent.

Tot slot, Vergeet niet om een annuleringsverzekering af te sluiten, aangezien je niet weet wat er in de toekomst gebeurt.